Monday, February 16, 2009

Obama, Medvedjev & Ilves @ 38. Tartu Maraton

38. Tartu Maratonil osales lisaks Auckland-Auckland liidergrupile ka eliit-grupp koosseisus Barack Obama, Dimitri Medvedjev, Toomas-Hendrik Ilves ja Angela Merkel.





Kuigi 38. maraton tundus suurkujudele oluliselt lihtsam kui varasemad maratonid, suudeti tulenevalt töö ja spordiasjadest maraton endiselt keeriliseks teha olles 15 tundi enne maratoni algust Vilniuses BC Kalev Cramo vs Lietuvas Rytas'e mängul...

8h enne starti ületati Leedu-Läti piir ning veel 6h enne starti puhati veidi jalga Essentiali ööklubis.


Maraton tundus tulenevalt ilmast ja raja heast ettevalmistusest seekord oluliselt lihtsam kui varasematel aastatel, mistõttu ei olnud probleemiks, et keldrist lõpuks väljatoodud suusad said vaid ühelt poolt tuunitud - teisel pool suuski oli endiselt see "pidamine", mis 2007. aasta maratonist alles jäänud...

Oodatult läks grupi ainus naisliige - Angela Merkel - vähem kui kilomeeter peale starti oma teed ning G3 liikmed teda enam ei kohanud.


Esimestel kilomeetritel sai natuke keppi, sest Medvedjevil läks kepp per kilomeeter, mis tähendas, et peale 2 kilomeetrit oli vaid 0,5 suusakeppi alles. Õnneks ühel noorel suusatajal hakkas suurest karust kahju ja laenas oma suusakeppe. Ei läinud palju paaristõukeid mööda kui Medvedjev, Ilvese ja Baracki kinni püüdis.


Järgmine meeldejääv episood oli traditsiooniliselt Harimäe vaatetornis, mis on maratoniraja kõige kõrgem tipp. Kõrgematasemeline seltskond oli lausa kohustatud sealt läbi astuma.

K: Mis meeldib enamusele maratoonaritest kõige rohekem?
V: Laskumised!
Neid tuli selle aasta maratonirajal oluliselt rohkem kui varasematel aastatel samal rajal:) - võibolla seetõttu, et võeti rahulikult ja laskumised jäid paremini meelde.

Teise küsimuste vooru stiilis - "miks ma siia maratonile üldse tulin?" sel aastal ei jõutudki, sest kui alla 20km jäi lõpuni, siis muutus vahepeal teeseldud Barack "Keep-Smilinig" Obama naeratus tagasi ehtsaks.

Lõpusirgele jõudis VIP-grupp täpselt sel hetkel kui kommentaatoril tekkis küsimus kas ja kuhu härrad presidendid jäänud on?



Õhtulehe fotosüüdistused:




DELFI päevapilt

Just smile and wave boys, smile and wave!

No comments:

Post a Comment