Monday, February 9, 2009

Barack Obama tuleb Tartu Maratonile


PRESSITEADE:
Õhtuleht
DELFI

Selle aasta Tartu Maratoni pikast ja värvikirevast stardiseltskonnast võib leida lisaks tõsistele suusahuvilistele ka Ameerika esimese afroameeriklasest presidendi - Barack Obama.

USA 44. presidendi rollis on juba kaheksandat aastat Tartu maratoni kostüümiga sõitev Reigo Kimmel, kellele maraton on traditsiooniliselt ka ainsaks korraks aastas kui suusad jalga saab.

"Oleme varasemalt kostüümivalikus lähtunud maratoniga umbes samasse ajavahemikku jäävast Hiina kalendri aastavahetusest", rääkis Kimmel, kes on maratonil osalenud nii kuke-, koera- kui sea-aasta stiilis, "käesolev pühvli aasta nõudis aga kostüümipuuduse tõttu uut loomingulist lähenemist", nentis ta.

Obamale hakkavad rajal kõrgetasemelist konkurentsi pakkuma karukostüümis Dimitri Medvedjev ja kikilipsuga ilvesekostüümis Toomas-Hendrik Ilves. Ilvese rollis on esimest korda Tartu maratoni sõitev Siim Needrit, Medvedjevit mängib aga maratoni varem ka sea- ning koerakostüümis läbinud Martin Toomas.

2 comments:

  1. Aga jõudu mehed!

    Millised suusad seekord alla lükkate? Pidamise või libisemisega?:D

    ReplyDelete
  2. Seekord on suusad hoopis tuuninguga, kuid seda vaid pealtpoolt.

    Määrida vist ei jõua, sest tulek starti otse Vilniusest, samas 2007. aasta maratoni pidamine on siiani peal, pole vast probleemi... ;)

    ReplyDelete