Thursday, January 16, 2014

Tartu Maraton 2014 (proloog)

Täna, 16. jaanuaril möödub täpselt 54. aastast esimesest Tartu Maratonist ning järgmise maratonini jääb täpselt kuu aega. Vanakooli suusahuntidest on kohal vähemalt Ahuna ja Liivat. Hunt Krimmelsilm jääb ka sel aastal mõjuvatel korvpallipõhjustel (NBA All-Stars 2014) üritusest kahjuks eemale. 

Videoturundajana on huvitav vaadata, et Tartu Maratoni kodulehel tutvustab maratoni 2011. aasta video, kuigi KlubiTartuMaraton YouTube kontol on olemas ka 2012. aasta videokokkuvõte


Huvitaval kombel 2013. aasta maratoni videokokkuvõtet vähemalt maratoni ametlikult YouTube kontolt ei leia. 

Video videoks, sest huvilised lähevad maratonile end proovile panema, mitte ennast tagantjärele videost vaatama, kuigi viimasest oleks kasu rohkem korraldajatele kui osalejatele. 

Hetkel ei ole veel mingit muret selles osas, kas maraton toimub või mitte, kuigi enne 2012. aastat oli maraton ilmastikuolude tõttu ära jäänud täpselt iga 4 aasta tagant. Maratoni toimumine otsustatakse toimumise nädala esmaspäeval, kuid viimast "normaalse hinnaga" ehk 50.- EURi regamisvooru on jäänud veel vaid 10. päeva

Kui jääb ära?


Spordiürituste korraldajana olen ma väga hästi teadlik sellest, et korraldajal on alati kulutused ka juhul kui üritus peaks ilma tõttu ära jääma. Näiteks ka suvistel tänavakorvpalli etappidel ka osalustasu ei tagastata, kuid võimaldatakse võistkonnal tasuta registreerida järgmisele etapile. Samas erineb tänavakorvpall suusatamisest rohkem kui kalapüük lineaaralgebrast. 

Siiski häirib mind maratoni korraldamise juures kõige rohkem fakt, et "viimaste ärajäänud maratonide tavaks on kujunenud, et osalustasu maksnuile võimaldatakse järgmiseks maratoniks 50-protsendine hinnasoodustus. Kelk märkis aga, et see pole kirjapandud reegel, vaid otsustatakse maratoni ärajäämisel klubi juhatuses ja nõukogus iga kord eraldi."

Olukorras, kus ei osalejad ega korraldajad tea, kas maraton toimub või mitte, võiks Tartu Maratoni klubi juhatus ja nõukogu osalustasude soodustuse otsuse võtta vastu enne üritust, mitte alles siis kui maraton on ilmastikuolude tõttu ära jäänud.

No comments:

Post a Comment