Friday, February 18, 2011

Pead hakkavad lendama

Viimased testid enne starti näitavad, et kuna kõige liikuvam ehk "põrkavam" osa mehitatud ergonoomilisest suusakostüümist on "pall", siis selle külge integreeritud kaamerapilti võib hiljem hulludele hüpnoosiks näidata. Ka Steadycami ei jaksa seekord kaasa vedada ega/või palli sisse ära mahutada.

Teine loobumisvõit enne väljumist oli kostüümi külge kinnituv "pea" ehk müts - seega esimene pea lendas juba enne väljasõitu!

Rohkem lihtsamaks olukorda siiski tegema ei hakka,
sest hädavajaliku varustuse sekka proovime mahutada lisaks korvpallikonstruktsiooni, et maratoni stardis annaks sooja teha, "lumekorvpalli" on kunagi ka Tatrates või Poprates proovitud.

Videokaamera saab samuti kaasa võetud, kuid jäädvustame vaid vajalikud kaadrid, mitte kogu rada otsast lõpmatuseni.

Ennustusvõistlus

Korraldajad on otsustanud lisaks hilisemale stardile lühendada maratonirada 8h 30minutile. Eelmiste aastate tulemused näitavad, et endiselt peaks olema võimetekohane viimasena startimine ning Harimäe torni ja muud võtmised. Vaid 2005 aasta "Uppunud Kuke" stiilis munemine läks 9:52, samas oli tegemist viimase 10. aasta külmarekordiga, sest stardis oli -18 kraadi.

Kahjuks pole korraldajatepoolset ülevaadet kui palju aega varem toitlustuspunktid suletakse. Veidi ebaõiglane oleks kui need suletakse vähem kui tund aega hiljem, eriti esimest punkti, sest paljud ei saa alguses minema ega pärast pidama. Ei ennast ega suuska pidama. Sellepärast pidamist pannaksegi!

Ennustame orienteeruvat lõppaega 8h 29min, iga minut varem on võit enese, looduse ja lootuse üle. Tark ei torma (Tartu). 300km hullude elusolevad karakterid teavad seda vanasõna täna ehk veelgi paremini.

A'le Kokkuvõte

Pühapäev saab olema paras katsumuste rada ning neil, kellel käpikud, soe pesu või suur poroloonist kostüüm koju ununevad, võib külm külma teha, halvemal juhul jäävad jagajale näpud või varesele varbad.

2,5h väljasõiduni Tallinnast, suusad on, aga kepid...

2 comments:

  1. Jõu, jõu, enne kaklust keppidega ei vehelda.

    Rajal näeme, RAISK!

    The Cuevara

    ReplyDelete
  2. Leitud uued toitlustuspunktide sulgemisajad - esimese ehk Matu TP aeg on toodud 15min varasemaks: http://tartumaraton.ee/index.php?sisu=tekst&mid=1836&lang=est

    Kas tark peab hakkama tormama?

    ReplyDelete