Monday, February 15, 2010

Tartu Maratoni regamine läbi


Eelmisel reedel sai vist esmakordselt pandud piir Tartu Maratoni osalejate arvule - üle 6500 maratoonari seekord võistlema ei lasta. Vanakooli registreerimine jäi õnneks sinna 6000+ kanti.

Korraldajaid võib küll mõista piiri panemise pärast, kuid eks see ole neile ka õppetund järgmiseks aastaks, sest selle nädala 63km huvilised oleksid olnud juba 900.- kroonise regamise hinnaga. Need paarsada lisahuvilist oleks nii paarsada tuhat rahas sisse toonud kui ilmselt ka rohkem tuhat teistelt osalejatelt keerulise korralduse tõttu ära võtnud. Kuid kindlasti näeb ka sel aastal hiliseid askeldajad pool tundi või hiljem Tehvandilt startimas.

Väike kalkulatsioon näitab, et viimase 10. aastaga on suusakilomeetreid kogunenud täpselt 419 (6*63km + 2002.aasta 41km), millele lisaduvad ka 2004. a "protestimaratoni" ca 50km ehk kokku ligi 470km. See on juba mõne tänase tipu võistluseelne kõrgmäestiku kokkuvõte.

Pidamist peaks 2007. aastast veel all olema ning ka määrdega ei tohiks alt minna, sest sellega ei hakka sel aastal üldse riskima...

Loetud päevad on loetud!

No comments:

Post a Comment